Restauratie

 

 

Monumentale bouwwerken verdienen, net als elk ander waardevol object, goed onderhoud. Door tijdig en vakkundig onderhoud uit te voeren, kan een monument in een goede conditie blijven, zijn waarde behouden en verzekerd zijn van een lange levensduur.
 
Goed onderhoud betekent dat een gebrek, zoals een rottende dorpel of ongeschilderd houtwerk, tijdig wordt gesignaleerd en verholpen. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, worden authentieke onderdelen zoals een raam met fijne roeden en bv originele gootklossen behouden. Een monument ontleent mede aan de authenticiteit zijn waarde. Veel voorkomend werk is ook het herstel van houtrot aan kozijnen en deuren. Door onvakkundig handelen gaat veel authentiek materiaal en vooral de oorspronkelijke vormgeving verloren. Als onderhoudsbedrijf met een aparte tak voor de restauratie schilderwerken is Van Berkel Totaal Onderhoud BV helemaal thuis in het onderhoud van monumenten en andere historische bouwwerken. 
 
Renovatie en restauratie
 
Bij restauraties, is vakmanschap essentieel. Alleen met kennis van oude materialen, van vroegere technieken en van soms bijna verloren gegane bouwmethodes kan het gebouwde cultureel erfgoed voor de toekomst behouden blijven. Van Berkel Totaal Onderhoud BV werkt daarom samen met een erkend restauratiebedrijf/aannemer, die kunnen met de juiste machines en vakkennis alles weer terugbrengen in de oude stijl, zodat wij het vervolgens weer kunnen schilderen in oude stijl.
Een paar van onze verschillende facetten van het restaureren zijn o.a; Bladgoud zetten/herstel, ornamenten herstel, kleur behoud, letterzetten, marmer en hout imitaties, houtrot herstellen en het gebruik van kalk en krijtverf.